3 Mayıs 2014 Cumartesi

İngiliz Country Tarzı

Bugünlerde çok revaçta olan bir akım söz konusu. İngiliz Country evleri Türkiye'de de tercih edilen bir dekorasyon biçimi olarak karşımıza çıkıyor. Yakın bir zamana kadar pek çok ev modern hatlarda, daha kurumsal daha ciddi bir görünümle dizayn ediliyordu. Masalardan tutun kanepelere kadar her şey daha küt görünümlüydü.

Ancak son dönemlerde üzerinde oymaların bulunduğu, çiçek desenli kumaşların tercih edildiği ve ahşap görünümüyle huzur veren İngiliz country akımı beklediği ilgiyi görmeye başladı.


Nedir Bu Country ?

Country, taşra ve kırsal evleri kastetmek için kullanılan bir terim. Kısaca Avrupa'da kırsal evlerde kullanılan mobilyaları kastetmek için kullanılır.

Bu akımın genel karakteristikleri vardır. Mesela mobilyalarda genellikle eskitme cilalar "yaşanmışlık" hissini vurguladığı kadar hafif bir görünüm de sunar.


Kanepeler, berjerler, sandalyeler, masalar kıvrımlı ve eğimli hatlara sahiptir. Üzerlerinde dekoratif oymalar vardır ancak oldukça narin ve mütevazidir. Hatta oymaların bulunmadığı modellerde kendini tekrar eden çizgiler akıcı bir görünüme sahiptir. Gözünüzün önüne tornadan çıkmış bir sandalye ayağını getirebilirsiniz.

Renk Vurgusu

Country oturma gruplarında, düz kumaşlar çiçek motifli kumaşlarla kombin edilebilir. Her ne kadar mavi renk popüler olsa da, farklı renklerle güzel kombinasyonlar yapmak mümkün. Modern koltuklardaki tek renk hakimiyetine alternatif olarak bir çok renk çeşitliliği yakalayabilirsiniz.

İngilizlerle özdeşleşmiş de olsa, Fransız country'sini de unutmamak gerek çünkü Fransız evleri de çok hoş bir görünüm sunabiliyor. İngiliz country koltukları, Fransız stiline göre daha sadedir. Ama Louis tarzı bir berjerle, Viktoryan tarzı bir kanepe arasında güzel bir geçiş yakalanabilir.

Sıcak bir yuva izlenimini elde etmek için bu tarz fazla iddialı olmadığı için her zaman tercih edilebilir. Ayrıca mobilyaların görünümü estetik olduğu kadar, geçmişe de gönderme yapıyor.


Nereden Bulabilirim ?

Özel koleksiyonumuzda, size hitap edebilecek hem Fransız hem de İngiliz tarzını içeren oturma grupları bulunuyor. Country stili koltuk ve berjerlerin sanatsal değeri yüksek olduğu için yapımı da keyiflidir. Çay köşeniz için tercih edebileceğiniz, daha minyon berjerler de yapabiliyoruz.

Oturma gruplarının fiyatları modele göre değişiklik gösterebiliyor. Fiyatlarımız oldukça makul ve bütçenizi zorlamayacaktır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder